Logo-RO-201-1

Proiect

REZUMAT

ROHU 406: CROSSGROWING

Cooperare transfrontalieră eficientă pentru creșterea ocupării forței de muncă în județul Bekes și Arad

Effective cross-border co-operation for development of employment  growths in Arad and Bekes County

 

Proiectul ROHU 406 este implementat în cadrul Programului Interreg V-A România-Ungaria cu sprijinul Fondului European de Dezvoltare Regională și co-finanțare națională a celor două state membre participante – România și Ungaria – . Proiectul este implementat în cadrul unui parteneriat transfrontalieră între Fundația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor din județul Bekes și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad.

Obiectivul general al proiectului este de a implementa un proiect de dezvoltare pentru populația de frontieră, care va crește ocuparea forței de muncă, va satisface nevoile întreprinderilor pe piața muncii și care va reduce deficitul de forță de muncă din regiune. Având în vedere condițiile economice și piața forței de muncă specifice din ultimii ani, nu șomajul, ci lipsa zonelor, site-urilor de investiții și în același timp lipsa forței de muncă rezultat din acest aspect a devenit o caracteristică a regiunii. În județul Arad și Bekes, nevoia întreprinderilor de a avea o bază de date de site-uri de vânzare, de închiriat, parcuri industriale, zone de investiții și vacante este semnificativă.

Prin urmare proiectul își propune să ofere o bază de date actualizată despre domeniile de investiții și informații conexe, cu ajutorul unui bază de date. În plus în cadrul unor serie de evenimente, actori de pe piața muncii se vor realiza o colaborare mult mai strânsă.

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Uniunii Europene.

interreg-rohu.eu

Logo90